Bekijk de online versie
 
NBE | Nederlands Blazers Ensemble
Dag van de Vrede
i.s.m. Stichting Vluchteling en TivoliVredenburg
 
 

Al in 1981 riepen de Verenigde Naties 21 september uit tot internationale Dag van de Vrede met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid.

Het NBE, TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling vinden dat deze, juist nu, belangrijke dag meer aandacht verdient en spannen zich samen in voor een uitgebreide viering. Dag van de Vrede is een – jaarlijks terugkerend - bijzonder evenement met muzikanten van over de hele wereld. Woensdag 21 september brengen zij samen met de Blazers een ode aan de vrede en laten ze zien hoe belangrijk vrede is. Het NBE nodigt gasten uit, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen. Dit in afwisseling met NBE-repertoire dat urgentie heeft en zowel melancholiek als opzwepend is.

De vorige editie kreeg een eervolle plaats in de top 10 van mooiste TivoliVredenburgmomenten van 2021. Ook dit jaar belooft het een indrukwekkende voorstelling te worden, met artiesten van over de hele wereld.

Dag van de Vrede - woensdag 21 september - 20.00 uur - TivoliVredenburg, klik hier voor kaarten.

Dag van de Vrede - donderdag 22 september - 20.30 uur - Podium Mozaïek, klik hier voor kaarten.

 
Heb jij al kaarten?
 
 

De Blazers zijn het komende seizoen weer in de theaters te zien met een verrassend en veelzijdig programma! Van Matthäus Passion tot Jamaicaanse ghetto's en van absurdistische hoogstandjes tot Napolitaanse hartstocht. Te zien in theaters door heel het land. Heb jij je kaarten al geboekt?

Eternal Delight
12-10-2022 t/tm 18-11-2022
Een ijzersterke combinatie van werken van de Georgische componist Gia Kantsjeli en de Engelse componist Steve Martland ten gehore, van ritmisch en strijdlustig tot spiritueel en sereen.
Info en kaarten
Concert in de Vorm van een Peer
23-11-2022 t/m 19-03-2023
Laat je meevoeren naar de wondere wereld van het absurdisme, in de geest van componist Erik Satie met de ogen en oren van hedendaagse kunstenaars.
Info en kaarten
Napolitana
31-01-2023 t/m 16-02-2023
Het NBE waant zich in mediterraanse sferen en viert de stad met een levende ziel: Napoli! Met werken van Napolitaanse maestro's Scarlatti en Pergolesi en authentieke volksmuziek vol drama en humor gebracht door levende legende Peppe Barra.
Info en kaarten
Matthäus Passion
04-04-2023 t/m 07-04-2023
Opnieuw zal het NBE in samenwerking met de Duda Paiva Company een heel eigen Matthäus Passion ten gehore brengen, waarbij muziek, dans en poppenspel samengesmeed worden tot een avontuurlijke theatrale voorstelling. Een nieuw eclectisch arrangement van de originele partituur.
Info en kaarten
Jamaica
05-05-2023 t/m 18-05-2023
Een bijzondere en swingende concertreeks waarbij het NBE samenspeelt met verscheidene Jamaicaanse artiesten - ontmoet tijdens hun reis door Jamaica - op het podium in de Nederlandse theaters én via een live verbinding vanaf het eiland, geprojecteerd op een groot scherm.
Info en kaarten

Graag tot ziens in het theater!

TIP: check bij een theater bij jou in de buurt wanneer de kaartverkoop begint! Zodra de verkoop van start gaat zullen de kaartverkoop-linkjes ook bij onze programma pagina’s tevoorschijn komen

 
$afbeeldingalttekst1
 
 
Laat je horen!
De compositiewedstrijd van het NBE is losgebarsten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt.
Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, schrijf je in en maak kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!

Schrijf je eigen muziek en laat je horen! Wat wil jij de wereld vertellen? Waar maak jij je druk over, waar verbaas jij je over en hoe klinkt dat? Leef je uit en laat je fantasie de vrije loop. Het kan een liedje zijn, muziek voor elk instrument dat je kan bedenken (en spelen), een stuk voor je eigen band, voor een duo met je vriend(in), voor je eigen strijkkwartet, of, als je dat kan en wil, voor het jongNBE. Alles mag zolang je het maar zelf verzonnen hebt en je niet ouder bent dan 18 jaar.

De deadline voor het insturen van je compositie is 11 oktober 2021!
 
 
 
 
fb   yt   insta   spotify   mail
 
nbe.nl
 
Je ontvangt deze e-mail, omdat je staat ingeschreven voor
de nieuwsbrief van het Nederlands Blazers Ensemble.
Afmelden