Bekijk de online versie
 
NBE | Nederlands Blazers Ensemble
Dag van de Vrede
i.s.m. Stichting Vluchteling en TivoliVredenburg
 
 
Al in 1981 riepen de Verenigde Naties 21 september uit tot internationale Dag van de Vrede met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid.

Het NBE, TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling vinden dat deze, juist nu, belangrijke dag meer aandacht verdient en spannen zich samen in voor een uitgebreide viering. Dag van de Vrede wordt een – jaarlijks terugkerend - bijzonder evenement met muzikanten van over de hele wereld. Dinsdag 21 september brengen zij samen met de Blazers brengen een ode aan de vrede en laten ze zien hoe belangrijk vrede is. Het NBE nodigt gasten uit, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen. Dit in afwisseling met NBE-repertoire dat urgentie heeft, melancholiek en opzwepend is. Daarnaast zijn er ook optredens via een liveverbinding op groot scherm met muzikanten in oorlogsgebieden die een 'lied van de vrede' spelen en zingen samen met het NBE op het podium van de grote zaal van TivoliVredenburg.

Tijdens het concert zal het NBE ook alarm slaan over de mensonwaardige situatie van mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa en elders in de wereld. De blazers doen mee aan de muzikale estafette tegen de onverschilligheid. Kijk voor meer informatie op: alarmeuropa.nl.

Naast de vaste samenwerkingspartners van het NBE - TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling – zijn ook de volgende organisaties betrokken bij Dag van de Vrede 2021: Alarm Europa, PAX (Vredesweek) en Stichting Toverfluit.

Dag van de Vrede - dinsdag 21 september - 20.00 uur - TivoliVredenburg, klik hier voor kaarten.
 
Heb jij al kaarten?
 
 
De Blazers zijn het komende seizoen weer in de theaters te zien met een verrassend en veelzijdig programma. In oktober gaat het NBE – samen met vier bruisende jonge tokkeltalenten – op tournee met Troubadours, waarin de moeder van alle tokkelinstrumenten, de Arabische ud in het zonnetje wordt gezet. De door pers en publiek in oktober vorig jaar lovend ontvangen voorstelling van De Schepping keert eind oktober/begin november nog een paar maal terug, zoals in Den Bosch, Leiden en Groningen, dus haast je als je deze voorstelling nog wil zien! In de pocketopera Van de Lach en de Traan combineert het NBE de vrolijke, korte opera Mavra van Stravinsky met de melancholie van Tsjaikovski. In november 2021 én in februari 2022 is het ongetwijfeld unieke resultaat te zien in onder meer Enschede, Utrecht en Arnhem.
Met een heel eigen Matthäus Passion start het NBE een nieuwe traditie in samenwerking met de Duda Paiva Company, waarbij de vier zangers ook de poppen zijn. De NBE Matthäus duurt 80 minuten en is een nieuw eclectisch arrangement van de originele partituur. Lees hier alle info. De Blazers sluiten het seizoen af met Vier Letzte Lieder van Strauss. 

Graag tot ziens in het theater!

TIP: check bij een theater bij jou in de buurt wanneer de kaartverkoop begint! Zodra de verkoop van start gaat zullen de kaartverkoop-linkjes ook bij onze programma pagina’s tevoorschijn komen. 
 
$afbeeldingalttekst1
 
 
Laat je horen!
De compositiewedstrijd van het NBE is losgebarsten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt.
Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, schrijf je in en maak kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!

Schrijf je eigen muziek en laat je horen! Wat wil jij de wereld vertellen? Waar maak jij je druk over, waar verbaas jij je over en hoe klinkt dat? Leef je uit en laat je fantasie de vrije loop. Het kan een liedje zijn, muziek voor elk instrument dat je kan bedenken (en spelen), een stuk voor je eigen band, voor een duo met je vriend(in), voor je eigen strijkkwartet, of, als je dat kan en wil, voor het jongNBE. Alles mag zolang je het maar zelf verzonnen hebt en je niet ouder bent dan 18 jaar.

De deadline voor het insturen van je compositie is 11 oktober 2021!
 
 
 
 
fb   tw   yt   insta   spotify   mail
 
nbe.nl
 
Je ontvangt deze e-mail, omdat je staat ingeschreven voor
de nieuwsbrief van het Nederlands Blazers Ensemble.
Afmelden